A story from Macondo

Companyia Theatre "A" and the Theatre Shanti. Prievidza (Eslovàquia)


Divendres 1 de setembre 21 h

Teatre de Lloret

5 €

Compra d'entrades

 

Espectacle inclòs en el FITAG, Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona

 

Sinopsi de l'obra

Posar en escena una de les novel·les més famoses del món, Cent anys de solitud, és un repte molt difícil, per no dir impossible. Per això aquest grup es va centrar teatralment en el que va trobar més important: explorar les raons que van causar la putrefacció, la decadència i la desintegració de la línia familiar dels Buendía i la van condemnar a l’oblit etern. Va ser la negligència de José Arcadio Buendía, el progenitor de la línia sanguínia, quan va deixar entrar el primer funcionari de l’estat a la ciutat? O va ser la seva fe inflexible en la justícia i el món organitzat d’una manera justa, que després no va ser seguida per les generacions dels seus descendents? O la pèrdua de la fe i les creences en el més enllà?

Aquesta paràbola del món i de la història de la humanitat ens permet confrontar les nostres pròpies opinions amb les opinions dels personatges. És un treball molt gratificant i bonic que permet veure el que hi ha sota la superfície de la vida i del nostre dia a dia, i la veritat no és un descobriment precisament amable.

 

Breu història del grup

L’any 2013 Theater A va celebrar el seixantè aniversari. Durant tots aquests anys d’existència ha representat desenes d’obres de teatre de dramaturgs eslovacs i també mundials (Thékhov, Brecht, Orwell, Synge, Schwajda, Kovacevic, Bulgakov, etc.). No només ha recorregut Eslovàquia, sinó també festivals internacionals a Àustria, la República Txeca, Eslovènia, Suècia, Lituània, Bèlgica, etc. El més significatiu va ser el Festival Mundial de Teatre Amateur a Mònaco, el 2009, on va interpretar Les noces dels petits burgesos, de Bertold Brecht, dirigida per Jozef Krasula.

Des del 1991 aquesta companyia ha col·laborat amb Theater Shanti, una altra companyia creada pel reeixit director Peter Serge Butko, i aquest camí junts ha durat més de quinze anys. Ara presenten l’últim fruit d’aquesta col·laboració de les dues companyies: A story from Macondo, basada lliurement en la novel·la de Gabriel García Márquez Cent anys de solitud.

 

Més informació: 

http://www.fitag.cat/2017/cat/index.html

 

 

 

 

Comparteix-ho