CINECLUB ADLER PRESENTA: LA MUJER QUE SABÍA LEER

Cicle Cinema i dona. temporada 2019


Dijous 31 de gener de 2019. 21.00 h

Teatre de Lloret

5€

Sinopsi:

França, 1852. Les tropes napoleòniques irrompen en un poble de muntanya i detenen tots els homes, defensors de la República. Les dones es queden soles, i a mesura que transcorren les setmanes, l'enyorança i el desig porta les més joves a idear un pacte: si mai tornen a veure un home, l'hauran de compartir.

Debut en la direcció de Marine Francen, que ha estat assistent de direcció de cineastes com Michael Haneke i Olivier Assayas. Aquesta emocionant història d'apoderament femení adapta un manoscrit suposadament escrit per la seva protagonista el 1919, descobert pels hereus d'aquesta el 1952 i no publicat fins l'any 2006.

Projecció emmarcada dins el cicle Cinema i dona, activitat coorganitzada amb l'Associació de Dones l'Aurora.

En acabar la projecció, Cineclub Adler i Teatre de Lloret coordinaran un col·loqui amb l'Associació de Dones l'Aurora al vestíbul del teatre.

Le semeur (Marine Francen, 2017) País: Espanya. Durada: 100 min. Projecció en DCP. VOSE.

Premis:

Pel·lícula guardonada amb el Premi Kutxabank-Nuev@s Director@s del Festival de Donostia.

Què n’han dit:

“Atípica història d'amor, on la sororitat pesa més que els lligams entre home i dona, i on els afectes es construeixen a través de la intimitat intel·lectual i no la del sexe.” (Paula Arantzazu, Play)

“No hi ha cap concessió al preciosisme. Francen no permet que una possible edulcoració dels bellíssims paisatges distregui per res l'espectador d'allò que verdaderament li interessa: posar el focus en el conflicte dramàtic, expressat amb la cadència justa.” (Paco Vilallonga, Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona)

Amb el suport de l’Ajuntament de Lloret de Mar i Nova Ràdio Lloret.

 

 

Comparteix-ho