CINECLUB ADLER PRESENTA: LÁZARO FELIZ


Dijous 28 de març de 2019 21.00h

Teatre de Lloret

SINOPSI:

En Lazzaro, un jove camperol de bondat excepcional, viu a La Inviolata, un llogaret que ha romàs allunyat del món i és controlat per la Marquesa Alfonsina de Luna. Allà, la vida dels camperols mai no ha canviat, són explotats i, al seu torn, abusen de la bondat d'en Lazzaro. Un estiu, es fa amic d'en Tancredi, el fill de la marquesa.

La nova pel·lícula d'Alice Rohrwacher és un petit miracle cinematogràfic; un film fascinant, misteriós, que beu del cinema italià pretèrit per interpel·lar un present hostil amb els més desfavorits. La pel·lícula, que fou justament premiada a Canes, també compta amb tot un alicient per al públic català: la participació de Sergi López, que hi interpreta amb gran mestria un dels personatges principals.

Una mujer fantástica (Sebastián Lelio, 2017) País: Xile. Durada: 104 min. Projecció en DCP. VOE.

Premis:

Pel·lícula guardonada a Canes (Premi al millor guió) i Sitges (Premi Especial del Jurat, Premi de la Crítica Josep Lluís Guarner i Premi a la millor pel·lícula del Jurat Carnet Jove)

Què n’han dit:

“Una faula política que indaga en els conceptes de classe, poder i explotació, i que enfonsa les seves arrels en el cinema italià de la modernitat, de Fellini a Rossellini (...) passant per Pasolini, com no podia ser d'una altra manera tractant-se d'un film que dona veu als desheretats del capitalisme.” (Maria Adell, Play)

 “Una pel·lícula esperançadora, com ho eren algunes obres de Pasolini, dels Taviani i d’Ermanno Olmi. Creu en els miracles, creu en la virtut, creu en el seu sant d'ulls cristal·lins i creu, en última instància, en les imatges com a portadores d'una transcendència que és alhora benèfica i pertorbadora.” (Sergi Sánchez, Time Out Barcelona)

5€

Comparteix-ho