Cineclub Adler presenta: Stefan Zweig: Adiós a Europa

de la directora Maria Schrader


Dijous 19 d'abril 21 h

5 €

Stefan Zweig: Farewell to Europe (Maria Schrader, 2016). País: Àustria i Alemanya. Durada: 106 min. Projecció en DCP. VOSE.

 

Sinopsi:

Relat centrat en els anys d'exili del famós escriptor austríac Stefan Zweig, un dels personatges més irrepetibles del segle XX. Zweig era jueu, i com a tal va haver de fugir d'Àustria a causa de la persecució del règim nazi. En la seva fugida cap endavant, es va refugiar a París i, més tard, a Londres. Va atravessar l'Atlàntic i després de voltar per  Sud-amèrica, va instal·lar-se al Brazil, on va escriure les seves memòries. El 1942, temerós que el nazisme no acabés extès per tot el món, va acabar posant fi a la seva vida.

Escalfant motors per a Sant Jordi projectem un biopic d'Stefan Zweig no gens convencional. Sessió emmarcada dins el cicle "Cinema i literatura" coorganitzat amb la Biblioteca de Lloret de Mar.

Un cop acabada la sessió, hi haurà un breu col·loqui amb els integrants del Club de lectura al vestíbul del Teatre de Lloret.

 

Premis:

Pel·lícula guanyadora del Premi del públic dels Premis del Cinema Europeu 2017.

 

Què n’han dit:

“Maria Schrader narra el periple que van suposar els últims anys de l'escriptor a l'exili, viatjant arreu del continent americà amb la seva dona, a través de cinc episodis succeïts al Brasil, l'Argentina i Nova York. Escenes costumistes, gairebé trivials, que dibuixen els temes presents a l'exili de l'austríac.” (Elena Martín, Butxaca)

 "Entre homenatges públics i converses privades, s'hi aborda el tema del compromís de l'artista amb la societat (encara més en uns temps convulsos) i el conflicte entre les necessitats personals i el deure moral amb els altres (...) Amb respecte pel personatge, però sense fer-ne una hagiografia, tot s'hi aborda de manera sensible i complexa en aquest film extraordinari, interessantíssim, que repica en l'Europa actual.” (Imma Merino, Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona)

 

 

      

 

Comparteix-ho