Cineclub Adler presenta: The Florida Project


Dijous 17 de maig 21 h

5 €

 

 

David Macián, 2016. País: Espanya. Durada: 80 min. Projecció en DCP. VOE.

 

Sinopsi:

La Moonee somia anar a Disney World, però no ha pogut anar més enllà del Magic Castle Motel, als afores d'Orlando, on viu amb la seva mare Halley, de 22 anys. En Bobby, el gerent d'aquest motel atrotinat, és el més semblant a un pare que ha vist mai la Moonee. La seva mare s'ha quedat sense feina i una altra nena de la seva mateixa edat acaba de mudar-se al motel del costat. Promet ser un estiu inoblidable per a la Moonee i companyia.

Acomiadem la temporada amb The Florida Project, el nou film de Sean Baker, un dels cineastes més reconeguts en el panorama del cinema independent nord-americà. Una pel·lícula que ens fascina per com mostra la cara B del somni americà, la que ha fet posible la presidència de Trump, vista a través dels ulls de la mainada en risc d'exclusió social que malviu al voltant de grans parcs temàtics de consum capitalista.

 

Premis:

Millor pel·lícula de l'any segons el National Board of Review. 

 

Què n’han dit:

“És la cara amagada de la societat, el contrapunt del somni americà, el reflex invertit dels anuncis de colors que anuncien el món màgic de Disney.” (Imma Merino, El Punt Avui)

“Desplega davant els nostres ulls un retrat amarg i, a la vegada, molt tendre de la cara oculta del somni americà, de la pobresa que es voldria invisible en una societat que pretén ser rica, justa, ordenada i feliç.” (Xavier Montanyà, VilaWeb)

 

     

Comparteix-ho