CINECLUB ADLER PRESENTA: UN ASUNTO DE FAMILIA


Dijous 28 de febrer de 2019. 21:00h

Teatre de Lloret

5€

Sinopsi:

Després d'un dels seus habituals furts, l'Osamu i el seu fill troben una nena al carrer, morta de fred. Al principi, la dona de l'Osamu no vol que es quedi amb ells, però acaba apiadant-se d'ella. Tot i sobreviure amb dificultats gràcies a petits robatoris, la família és feliç, fins que un incident imprevist revela un secret que posa a prova els llaços que els uneixen.

A Un asunto de familia Koreeda posa en escena, un cop més, un drama familiar japonès que té l'habilitat d'emocionar arreu del món. Aquest film humanista protagonitzat per una família exclosa de la societat va suposar la consagració del seu autor a Canes, on la pel·lícula fou guardonada amb la Palma d'Or, i a Sant Sebastià, on Koreeda fou distingit amb el premi Donostia en reconeixement a la seva trajectòria.

Manbiki Kazoku / Shoplifters (Hirokazu Koreeda, 2018) País: Japó. Durada: 121 min. Projecció en DCP. VOSE

Premis:

Pel·lícula guardonada amb la Palma d’Or a Canes 2018

Què n’han dit:

una visió de la pobresa (econòmica) i la bonhomia inusuals, una estampa de la bondat de la classe obrera que ens retrotrau a les faules humanistes del neorealisme italià de manera molt clara. (Paula Arantzazu, Play)

Les millors pel·lícules de Kore-eda (com Nadie sabe o aquesta mateixa) fan visible la marginalitat d’aquestes famílies postisses i empobrides, que sobreviuen a l’hostilitat de l’entorn establint intensos llaços emocionals, sense caure en el pamflet de denúncia o en la llàgrima fàcil, sense cedir als tòpics del cinema social. (Sergi Sánchez, Time Out Barcelona)

 

Amb el suport de l'Ajuntament de Lloret de Mar i Nova Ràdio Lloret

   

 

Comparteix-ho