Lloret Espai Off: Ragazzo

Teatre de Lloret


Divendres 24 de febrer 21.30 h

Teatre de Lloret

8 €

Compra d'entrades

 

Escena contemporània

Premi de la Crítica 2015 al Millor Espectacle per a Joves i a l’Actor Revelació, i Premi Serra d’Or a l’Espectacle Teatral del 2015.

Dedicat a Carlo Giuliani, un jove assassinat a Gènova el juliol del 2001 durant la cimera del G8. Benvinguts a la llibertat vigilada global. Benvinguts al segle XXI.

Durada: 1 hora i 20 minuts

 

Sinopsi:

Europa, estiu de 2001. La ciutat del Ragazzo viu la restricció de drets socials més gran que ha viscut el continent des de la Segona Guerra Mundial: les fronteres estan tancades, se suspèn el tractat de Schengen, es prohibeixen les manifestacions i reunions en algunes zones de la ciutat, es prohibeix estendre la roba als balcons... 30.000 policies patrullen els carrers i no permeten l’entrada a la Zona Rossa, el lloc on els líders mundials del G8 estan realitzant una cimera. La decisió de sumar-se a la Columna dels Desobedients, que s’ha proposat una acció pacífica de desobediència civil: violar el confinament de la Zona Rossa, canviarà el destí del nostre personatge.

Ragazzo explica els fets de Gènova des de la potència d’un text clar i directe i de la mà d’un dels seus protagonistes, Ragazzo, interpretat per la bèstia escènica d’Oriol Pla, una de les joves promeses del teatre català.

Què fer davant l'amenaça? Té legitimitat un govern que s'ha de blindar per decidir? Qui (i per a què) fa servir la violència? Què és la impunitat? Un altre món és possible? Ragazzo és un crit a la vida, a la dignificació de les històries personals, a la reivindicació de la memòria col·lectiva i de la Història que els amos del món mai escriuran per nosaltres.

 

Fitxa artística:

Intèrpret: Oriol Pla
Ajudant de direcció: Quimet Pla
Temes musicals: Zoo
Col·laboracions: Aleix Aguilà i Isaac Domínguez

Autoria i direcció: Lali Álvarez Garriga 

 

  

Comparteix-ho