SERENATA.CAT. La Principal de la Bisbal. Concert de vigília de l'Aplec de la Sardana.

La principal de la Bisbal presenta el seu espectacle "serenata.cat"


Dissabte 4 de maig de 2019 18:00 h

Teatre de Lloret

Gratuït amb invitació fins a completar aforament. Les entrades que queden es donaran a taquilla una hora abans del concert.

Sinopsi:

La Principal de la Bisbal es complau a oferir-los una proposta de concert centrada en música popular, tant d’autor com tradicional. Al programa hi trobem diferents estils: obres líriques, temes standard, cançons populars, nova cançó i música instrumental dels nostres clàssics. Un repertori que sens dubte reflecteix l’esperit del nostre país així com la diversitat d’estètiques de la seva música. L’objectiu però, no és mostrar les obres més representatives de les antigues serenates de Festa Major, sinó renovar i actualitzar aquest format de concert totalment acústic en formació de cobla. De tal manera que el públic pugui apreciar, tant l’evolució de l’estil de l’orquestra, com la directa relació entre els músics i les quatre veus solistes.

 “La serenata solia contenir tres peces principals. Primer, un himne, posat a cavall d’una música masculina i vibrant. Després, una barcarola, plena de tendresa, d’enjogassament i de moviments cordials. (…) La serenata s’acabava amb una peça de circumstàncies, generalment viva i repicada. Era el comiat. Després de les ovacions i dels visques indispensables (…)”.

Josep Pla. Del llibre El meu país. OC volum 7. Edicions Destino, 1968.

Les entrades que queden per repartir es donaran a taquilla una hora abans del concert per estricte ordre de cua. Fins a completar aforament.

 

Fitxa Artística:

LA PRINCIPAL DE LA BISBAL

Cobla oficial de la Generalitat de Catalunya Creu de Sant Jordi 1988

Premi Nacional de Cultura 2014

Veus: Fàtima Ayats, soprano; Anna Quintana, mezzo; Xavier Benítez, tenor; Iago Garcia, baríton.

Músics:

Flabiol: Pere Rabasseda

Tibles: Lluís Pujals i Gabriel Castelló

Tenores: Ferran Miàs i Jordi Carreras

Trompetes: Jordi Gil i Albert Font

Trombó: Gabriel Duch

Fiscorns: Gerard Serrat i Manel Juste

Contrabaix: Jordi Company

Direcció: Francesc Cassú

 

Comparteix-ho