CICLE NITS DE PIANO AL TEATRE DE LLORET: XAVIER RICARTE - CATALUNYA


Divendres 21 de maig 20 h

Teatre de Lloret

Pack 25 € els tres concerts. Cada concert per només 10 € . Jubilats i estudiants 7 €

Gaudeix de la música en directe amb el Cicle Nits de Piano al Teatre de Lloret.

CURRÍCULUM XAVIER RICARTE

El pianista manresà ha estat valorat per la crítica com una jove promesa amb sensibilitat, energia i intensitat musical tant per la interpretació com per a la improvisació.  Als 9 anys fa el seu primer recorregut de concerts a Catalunya passant per sales com l'Atlàntida de Vic, l'Auditori Enric Granados de Lleida, l'Auditori AXA de Barcelona entre d'altres sales, gràcies a un concurs de Joventuts Musicals. Al llarg dels següents anys, ha obtingut Matrícula d'Honor en els estudis de interpretació clàssica i en música de cambra. Com a resultat de les seves qualifiacions i gires de concerts, la Fundació FerrerSalat li ha otorgat les prestigioses “Beca Joves Promeses” i dues vegades consecutives la “Beca d’Excel·lència”, per tal de poder estudiar tota la carrera  de forma gratuïta en el Conservatori del Liceu, on actualment està estudiant 4rt de Grau Superior sota la tutela de la pianista Alba Ventura. Properament cursarà un Màster en interpretació sota la tutela del professor Claudio Martínez Mehner.  

Fins ara a rebut formació de mestres de piano com Carles Julià, Katia Michel, Daniel

Ligorio, Stanislav Pochekin, Akiko Ebi, Jean Bernard Pommier, Robert D. Levin, Dmitri

Alexeev, Peter Jablonski, András Schiff, entre d’altres.  

I formació de cambra per part de Catherine Ordronneau, Ludwig Quandt, Stephanie Baer,

Quartet Gerhard, Maria José Rielo, Vera Martínez, entre d’altres.

També rep formació del mestre Vladimir Viardo, professor de la North Texas University i guanyador de la Medalla d’Or en el Concurs Van Cliburn d’Estats Units.  

El 1r Premi en el Concurs BBVA Talent Individual i el Premi Intercentros Melómano li han donat la sortida a nivell nacional i a nivell internacional, en solitari, amb música de cambra i juntament amb petites orquestres, com la Jeune Chamber Orchestre de Paris, interpretant concerts per piano i orquestra de J.S.Bach, W.A.Mozart i

E.Grieg. Recentment ha rebut el 1r Premi en el Concurs Isaac Albéniz i el Premi de Música “Ciutat de Mataró” amb el seu grup de cambra Duo FIießen juntament amb la saxofonista Maria Torres.  

La seva vessant musical també s'extén a una formació de música de jazz i de improvisació en diferents estils, rebent formació de músics com Manel Camp, Jordi González, Carles Marigó, Deejay Foster o Llibert Fortuny.

A banda dels seus estudis en el Conservatori també forma part de l'equip de PressMusic, portal online de difusió i cr nica musical. Molt sovint és convidat a sales de concert com el Palau de la Música Catalana i l’Auditori de Barcelona per tal de formalitzar cr niques i crítiques de diferents concerts.  

Actualment és professor titular a l’Acadèmia Granados-Marshall.  

 

PROGRAMA ELS COLORS DE L'ÈXTASI 

- FRANZ LISZT - Estudi de concert: Un sospiro

- CÉSAR FRANCK - Preludi, fuga y variació  op.18

- ALEXANDER SCRIABIN - Dos poemes op. 32: 1 Andante cantabile / 2 Allegro, con eleganza, con fiducia.

 Sonata nº5, op 53

- XAVIER RICARTE: Improvisacions in situ sobre temes proposats pel públic.

- FRANZ SCHUBERT/ F.Liszt - Ständchen

- FRANZ LISZT - Estudi trascendental "Mazzepa"

 

Venda d'entrades 1 hora abans a la taquilla del Teatre

 

Organitzat pels Amics de la Música de Lloret 

 

Comparteix-ho