CICLE NITS DE PIANO "AMB ESPERIT DE DONA": YOKO SUZUKI (JAPÓ)

ASSOCIACIÓ D'AMICS DE LA MÚSICA DE LLORET

CONCERT DEDICAT A L'ASSOCIACIÓ MONTPHOTO

 


Divendres 27 de maig 20 h

Teatre de Lloret

Entrada general: 10 € / Preu Jubilats: 8 €

VENDA D'ENTRADES: http://entrapol.is/9jMNt

També a la taquilla del Teatre 1 hora abans del concert. 

 

Art i fusió, música i imatge.

La Yoko Suzuki interpretarà obres de I. Albéniz, E. Granados, F. Mompou, M. Falla, C. Debussy i Y. Suzuki.

 

CURRÍCULUM 

Pianista i compositora nascuda a Tòquio, Japó.

Graduada en Música Instrumental, especialitat piano (Universitat de Música de Musashino, Tòquio).

Títol Superior de Música en especialitat piano (homologació Generalitat de Catalunya). Màster de Música Espanyola (Acadèmia Marshall, Barcelona).

Ha ofert concerts com a solista i també amb orquestres en diverses localitats d’Espa­nya, Alemanya, Itàlia, els Estats Units, Costa Rica, Ucraïna, Malàisia, Camerun i el Japó. Com a intèrpret de música de cambra, ha acompanyat grups de dansa i “bailaores” de flamenc. Ha compost i interpretat la música de vídeos de les ONG Fundació Ajudant Ajudar i Fundació UNES.

El 2017, actua amb piano en directe al costat de Mao Asada, Daisuke Takahashi, Shoma Uno i altres, en l’espectacle de patinatge artístic THE ICE 2017, celebrat al Japó. El 2019 és distingida pel cònsol general del Japó a Barcelona amb un diploma en el qual agraeix la seva col·laboració en l’intercanvi entre les cultures espanyola i japonesa.

Comença la seva formació pianística a l’edat de tres anys, i als cinc comença a acompa­nyar, a l’orgue i al piano, el cor de l’església on el seu pare és pastor. Als 18 anys, ingressa a la Universitat de Música Musashino (Tòquio).

El 2001 es trasllada a Barcelona i ingressa a l’Acadèmia Marshall (fundada per Enric Granados el 1901). Allí estudia amb Alícia de Larrocha i Carlota Garriga, amb les quals aprofundeix en els repertoris espanyol i clàssic. Durant aquest temps també rep classes de la pianista Carmen Bravo, vídua de Frederic Mompou, que la introdueix en les obres d’aquest compositor.

El 2005 obté el segon premi del Concours Musical de France du Ministère de la Culture et de la Communication, i el 2006, el Diploma d´Onore del Torneig Internazionale di Musica.

Ha publicat els següents CD: Fantasiae Peregrinabundae, amb música de Sakae Tauchi (Jila); Spanish piano, Japanese Piano i Granados Piano —Cartes d’amor—, tots amb Columna Música. Aquest últim CD va ser considerat en els premis Enderrock 2017 com un dels millors discs de l’any 2016. En 2021 ha publicat un nou àlbum d'obres pròpies -Yoko Piano ¨Llàgrima de lluna¨- amb Columna Música que inclou la publicació de les partitures de totes les peces.

En l’actualitat viu a Barcelona i col·labora amb la fundació Pau Casals entre d’altres­. També acompanya les misses que se celebren a la Cripta de la Sagrada Família i a la parròquia de Sant Pancraç.

www.yokosuzukipiano.com

https://www.facebook.com/yokosuzukipianoCR

CRÍTICAS 

“…Suzuki es una pianista elegante, llena de energía y sensibilidad, detallista y de una sutil expresividad...” Recital homenaje a Alicia de Larrocha en la Sala Alicia de Larrocha (Barcelona)

 / Revista musical catalana“…el talento de la pianista japonesa Yoko Suzuki demostró tener además de una excelente técnica, interiorizada sensibilidad interpretativa. La interpretación de la Sonata Patética de Beethoven estuvo llena de profundidad y emoción. En las obras de Chopin, Mompou, Albéniz, Granados y Falla, derrochó energía y espectáculo, con perfecta naturalidad…”

/ Revista RITMO

 “…En su presentación en los Estados Unidos por primera vez, la pianista Yoko Suzuki ha ofrecido un excelente recital de música española. La Señora Suzuki transmitió las conmovedoras armonías en una identificación profunda con el estilo pianístico español…”

/ New York Concert Review

“…El cd titulado Spanish Piano, ofrece una excelente toma de sonido que pone de relieve el nervio, garra, claridad expositiva y aliento poético de la pianista japonesa Yoko Suzuki en sus excelentes interpretaciones de las obras pianísticas de Enrique Granados, Isaac Albéniz, Federico Mompou, Xavier Montsalvatge y Manuel de Falla…”

/ OPUS MÚSICA “Pianistas” CD SPANISH PIANO

 “…En las manos de Yoko Suzuki, todas las composiciones seleccionadas por ella suenan como láminas de seda cristalizada que se deshacen con cada sutil pulsación de sus dedos. Dicen que la belleza no está en el objeto, sino en el ojo que lo contempla; si esto es válido también para el oído, descubran con este disco lo hermosos que son ustedes…”

/ La quinta de Mahler CD JAPANESE PIANO

 “…El aprendizaje en la Academia Marshall sirve para hacer fácil aquello que, en realidad, requiere mucha técnica y mucho control de los pequeños espacios sonoros de las partituras de Granados y Yoko Suzuki demuestra, concierto tras concierto, que ha sabido hacer suya esta manera de tocar…”

/ Revista Nuvól – Presentación CD GRANADOS PIANO

 VÍDEO:   https://www.youtube.com/watch?v=ogV995sE5bk

www.amicsmusicalloret.org

Comparteix-ho