EL MISSIONER. La Virgueria

Pre estrena al Teatre de Lloret abans del Festival Grec de Barcelona.

Potser els videoclips que ens mirem amb avidesa no són tan innocents com semblen. I si fossin missioners del nostre temps encarregats de sembrar en les nostres ments el masclisme, el culte a la riquesa i la desigualtat?


Divendres 10 de juny 20 h

Teatre de Lloret

16 €

Compra d'entrades

 
Nous llenguatges cinematogràfics, estètiques alternatives, formes d’explicar el món mitjançant visions artístiques... Efectivament, un videoclip pot ser totes aquestes coses, però, especialment quan són videoclips adreçats al consum del públic en general, com més ampli millor, cal mirar-se’ls amb atenció i visió crítica, perquè sovint són mitjans ràpids i massius per exportar a tot el planeta uns valors determinats que van des de la manera de relacionar-nos entre nosaltres fins al dret a la possessió, passant per la manera en què hem de viure la sexualitat i les estructures familiars que són, o no, acceptables. Que potser els videoclips no són, com els antics missioners cristians, colonitzadors culturals disposats a generar estereotips de gènere, de classe i de raça? Penseu-hi la pròxima vegada que veieu el videoclip d’un artista desconegut d’un país llunyà que ha acabat convertit en tota una celebritat mundial coronada per YouTube o alguna altra plataforma similar...

Us conviden a reflexionar sobre el tema els integrants de la companyia La Virgueria, que van obtenir amb el projecte d’aquest espectacle una de les Beques “Premis Barcelona 2020” concedides per l’Ajuntament. Ho fan mitjançant un text carregat d’humor negre, una música que és protagonista de l’espectacle i que inclou tant una banda sonora original com cançons especialment conegudes, el llenguatge corporal i un seguit de videoprojeccions que marquen l’estètica del muntatge. Tots aquests llenguatges, fets servir de manera conjunta, construeixen en escena una realitat paral·lela que ens mostrarà, amb ironia, quina relació tenen els videoclips i la resta de productes audiovisuals que consumim amb la manera en què ens mirem el món...

És la nova proposta de La Virgueria, una companyia integrada per Aleix Fauró, Isis Martín, Patricia Bargalló i Júlia Ribera, que busca que el teatre continuï en sortir de la sala de representació, induint reflexions i pensaments que estimulin el pensament crític. Potser heu vist muntatges seus com ara Com menja un caníbal (2019), sobre la importància de les cures i els exclosos del sistema capitalista, o Medusa (2017), una dramatúrgia de la novel·la homònima de Ricardo Menéndez Salmón a càrrec de Pablo Ley i guanyadora dels premis Quim Masó i Serra d’Or a millor espectacle de l’any; entre moltes altres creacions escèniques.

Una coproducció del Grec 2022 Festival de Barcelona, Teatre de Lloret i La Virgueria. Amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya (ICEC), la Fundació Joan Brossa – Centre de les Arts Lliures i el benefici dels Ajuts a la Creació Carlota Soldevila del Teatre Lliure.

El missioner és un espectacle que es va començar a gestar al Teatre de Lloret i volíem ser dels primers a veure’l.

FITXA ARTÍSTICA:

Autoria: Isis Martín i Aleix Fauró

Direcció: Aleix Fauró

Dramatúrgia escènica: Isis Martín

Ajudantia de direcció en pràctiques (IT): Júlia Valdivielso

Estudiant en pràctiques d'assistència de direcció (MUET): Mohamad Bitari

Interpretació: Esmeralda Colette, Guillem Gefaell, Maria Garrido, Isis Martín i Alba Sáez

Direcció de moviment i coreografia: Patrícia Bargalló

Banda sonora i espai sonor: Clara Aguilar

Disseny de vídeo i projeccions: Francesc Isern

Disseny de llums: David Bofarull

Espai escènic: Paula Font i Paula González

Suport espai escènic i vídeo: Mariana Echeverri

Disseny de vestuari: Berta Riera

Ajudantia de vestuari en pràctiques (IT): Ivan Garcia

Disseny gràfic: Oscar Llobet

Fotografia: Anna Miralles

Vídeos promocionals: Àlex D. Sala

Producció executiva: Júlia Ribera

Ajudantia de producció: Júlia Barragán

Comunicació: La Virgueria

Estudiant en pràctiques de comunicació (UB): Sílvia Casas

Gestió econòmica: Maria Sangüesa (IACTA)

Assessorament pedagògic: NUS Cooperativa

 

 

  

 

 

Comparteix-ho