L'edifici

El Teatre de Lloret de Mar, ubicat a la Plaça Germinal Ros, és una de les institucions culturals més importants de Lloret de Mar. Inaugurat l'any 2011, va néixer amb l'objectiu bàsic de consolidar una oferta teatral d'alta qualitat tant en el municipi com en el seu entorn.

Es tracta d'un teatre públic, de servei al ciutadà, que ha de donar cabuda a totes les inquietuds culturals del municipi.

Des de la seva inauguració oficial, el 26 de novembre de 2011 amb l'Òpera Marina, el Teatre de Lloret ha programat espectacles de teatre, sense oblidar, però, altres disciplines com la dansa, la música, l'òpera, el cinema, el circ o els titelles.

L'Ajuntament va considerar oportú estrenar-se amb l'Òpera Marina perquè té una gran significació per Lloret i els lloretencs. Marina és un espectacle ambientat en el Lloret de mitjans del segle XIX. Tot i que en principi Marina era una sarsuela, Emilio Arrieta la va transformar en una òpera de tres actes, amb llibret de Francesc Camprodon. La peça es va estrenar l'any 1871 a Madrid. La protagonitzen Marina, Jorge i Pascual, que viuen un drama amorós a tres bandes que té lloc en les nostres platges.

És una de les òperes espanyoles més interpretades, que inclou peces tan populars, com l'ària Costas las de Levante, l'havanera Dichoso aquel que tiene, o el famós brindis del tercer acte A beber, a beber y a ahogar, el grito del dolor.
La proposta que va inaugurar el Teatre de Lloret de Mar va ser la de l'Orquestra de Cambra de Catalunya i del cor de la universitat Ramon Llull.
El Teatre de Lloret es va començar a gestar l'any 2006. Després d'una llarga espera, s'inaugurava el 26 de novembre de 2011.

A banda d'obres de teatre, l'equipament és apte per a concerts, representacions de dansa, reunions, presentacions o, fins i tot, es pot convertir en un plató de televisió. Compta amb un gran escenari, de 270 metres quadrats, i un aforament de 415 espectadors. La meitat de les butaques són retràctils, és a dir, es poden plegar si convé. El teatre es complementa amb tres sales d'assaig.

13d49-BUTAQUES.jpeg
24c47-OPC_ElTrull--2-.jpg
7848e-Teatre_Lloret--2-.jpg
ee732-PREMIS-GI-2012-101.Pere-Duran.Arxiu-Imatges-PTCBG.JPG

 

Com arribar-hi

TEATRE DE LLORET
Plaça de Germinal Ros, 1
17310 LLORET DE MAR
GIRONA
teatredelloret@lloret.cat
Telèfon 972 34 74 00 (taquilla oberta 1 hora abans de la funció)
Telèfon 972 36 18 35 (administració de dilluns a divendres de 10 a 14h)

PER CARRETERA

Autopista AP7 - Sortida 9
Autopista C32 - Sortida a Palafolls
Carretera-NII - Blanes

EN TREN: RODALIES DE CATALUNYA

Línia C1 de Rodalies