Cineclub Adler presenta: Pina

del director Win Wenders


Dijous 26 d'abril 21 h

Gratuït amb invitació

Pina (Wim Wenders, 2017) País: Alemanya. Durada: 103 min. Projecció en DCP. VOSE.

 

Sinopsi:

Homenatge a la ballarina i coreògrafa alemanya Pina Bausch, desapareguda durant la producció d'aquesta bella pel·lícula documental que recorre els mítics Cafè Müller o La consagració de la primavera, dins i fora del teatre fundat per Bausch a Wuppertal, un altre dels protagonistes del film. Gaudint de la tecnologia 3D més avançada, Wim Wenders atrapa la màgia dels moviments i temes recurrents a l'obra de Bausch, com l'amor, la frustració, la soledat o la mort, amb una bellesa mai vista.

Sessió emmarcada dins els actes de celebració del Dia Internacional de la Dansa.

Recollida d'invitacions al Museu del Mar, al Puntet i al Centre cívic El Rieral.

 

Premis:

Pel·lícula guardonada amb el Premi al millor documental dels Premis del Cinema Europeu 2011.

 

Què n’han dit:

“S'hi alternen les paraules de molts dels seus ballarins i col·laboradors amb imatges dels seus espectacles rodades en interiors i exteriors de Wuppertal, la ciutat industrial alemanya on la coreògrafa va establir la residència de la companyia. Els comentaris són un acte de reconeixement a Bausch, però no ho és menys l'amor amb què són ballades i filmades les seves coreografies.” (Imma Merino, El Punt Avui)

“El director de París, Texas (1984) ha entès perfectament que la dansa passa necessàriament per l'espai, ha treballat llocs espectaculars i ha deixat que l'espectador hi entri de cap gràcies a la profunditat del 3D.” (Violeta Kovacsics, TimeOut Barcelona)

“Ballem o estarem perduts.” (Pina Bausch)

 

 

       

 

Comparteix-ho