Cineclub Adler presenta: Western

Western (Valeska Grisebach, 2017) País: Alemanya. Durada: 120 min. Projecció en DCP. VOSE.


Dijous 18 d'octubre 21 h

5 €

Sinopsi:

Un grup d'obrers alemanys planta el seu campament al camp búlgar per a construir-hi una central hidràulica. Carregats de superioritat moral, s'hi establiran com si fossin en territori conquerit. Ben aviat arribarà el conflicte…

Adepta als rodatges col·laboratius i oberts a la improvització, la cineasta alemanya Valeska Grisebach s'apropia dels codis del western en el seu nou llargmetratge, un film que reflexiona sobre les grans diferències socioeconòmiques i culturals entre els països de la Unió Europea mitjançant un relat de tensió latent, sense artificis i que, com el seu títol indica, beu dels codis més elementals dels films de cowboys.

Premis:

Pel·lícula guanyadora del Premi a la Millor Direcció a Mar del Plata, així com del Gran Premi del Jurat del Festival de Cinema Europeu de Sevilla.

Què n’han dit:

“Què defineix un western? Si en sentir aquesta paraula pensem en indis, cowboys, deserts americans i duels de pistoles, llavors Western difícilment faria honor al seu nom. Però si el que ens suggereix el terme són forasters desitjosos d'ocupar paisatges desconeguts, dificultat de comunicar-se entre pobles i tensió masculina destil·lada en cada enquadrament, llavors Valeska Grisebach haurà fet més per aquest gènere tan estimat per autors com John Ford i Howard Hawks que qualsevol intent recent de glorificació retro.” (Gerard Casau, TimeOut Barcelona)

 

     

Comparteix-ho