Cineclub Adler presenta: La ventafocs


Dijous 2 de gener 17.30 h

Gratuït

Compra d'entrades

Tri orísky pro Popelku (Václav Vorlícek, 1973) País: Txecoslovàquia. Durada: 85 min. Projecció en DCP. Cinema en català.

 

SINOPSI:

Quan es queda sense pare, una noia bondadosa i molt bonica ha de fer de minyona de la seva cruel madrastra i les seves dues germanastres. Quan menys s’ho esperi, la felicitat li arribarà a través d’uns coloms i tres avellanes màgiques.

Comencem l'any nou recuperant la Ventafocs de Václav Vorlícek; una versió ben diferent del clàssic conte de fades, amb una protagonista alegre, decidida i valenta. Un film singular, coproduït entre Txecoslovàquia i Alemanya de l'Est, que fou la primera pel·lícula infantil doblada al català, l'any 1977, i que es va fer molt popular entre els nens i les nenes d'aquella època, que encara la recorden com una de les pel·lícules més destacades de la seva infantesa.

Sessió recomanada per a infants a partir de 6 anys.

Entrada gratuïta. Reserva de localitats una hora abans de la projecció a la taquilla del Teatre de Lloret. També es poden adquirir al Museu del Mar i al Puntet.

 

Què n'han dit:

“Inspirat pels canvis de rols i per la renovació cultural i social de final dels anys 60, el film ofereix un perfil vivaç, enginyós i fins i tot desvergonyit de la protagonista, que s'allunya totalment del victimisme i l'abnegació de les versions més ensucrades." (Drac Màgic)

 

Amb el suport de la regidoria de Cultura i el departament de Festes de l'Ajuntament de Lloret de Mar, així com de Nova Ràdio Lloret.

 

Comparteix-ho